Canada Application Group Corp: Иммиграция в Канаду
Язык сайта:
  • Русский
  • Українська
  • עברית
  • English
/תכנית הגירה/תוכנית ההגירה של מחוז מניטובה (Manitoba)(MPNP)

תוכנית ההגירה של מחוז מניטובה (Manitoba)(MPNP)

Программа Провинции Манитоба

Canada Application Group Corp.

   Задать вопрос

Хотите получить информационный пакет?

Стоимость 120$ СЕЙЧАС БЕСПЛАТНО!

Акция заканчивается
!
Дни
Часы
Минуты
Секунды

<div class="close-block"></div>

תוכנית ההגירה של מחוז מניטובה (Manitoba)(MPNP)
היתרון של תוכניות ההגירה הפרובינציאלית הוא שהמבקש רשאי להגיש מועמדות גם אם הוא לא צבר מספיק נקודות (67 נקודות) כמו במסלול הפדרלי. כלומר, התוכנית המחוזית MPNP נותנת הזדמנות נוספת להגר לקנדה.

בתוכנית MPNP שיטת הניקוד מתבצעת באופן הבא:
גיל: 10 נקודות בטווח הגילאים בין 21 עד 49 שנים.

השכלה: 16 נקודות אם המועמד בעל 14 שנות לימוד.

הניקוד המרבי שניתן לקבל עבור ההשכלה הוא – 20 (כאשר ישנה השכלה גבוהה עם תעודה).

ניסיון תעסוקתי: 4 נקודות עבור כל שנת ניסיון מקצועי (מקסימום  16 נק’).

אנגלית (IELTS): הניקוד המרבי הוא – 18 נקודות. הערכת רמת האנגלית נעשית באופן הבא:

4 נקודות עבור רמה נמוכה, כאשר רמת האנגלית מספיקה כדי לתקשר במקום העבודה.

5 נקודות עבור רמה נמוכה, אך המועמד לומד בקורס אנגלית

6 נקודות עבור רמה נמוכה, אך המועמד הוכיח כי ביכולתו למצוא עבודה במניטובה.

7 נקודות כאשר המועמד למד אנגלית בבית הספר והוכיח יכולת לתקשר במקום העבודה.

8 נקודות, אם המועמד למד אנגלית לפחות שנתיים, או להוכיח שעבד בסביבת עבודה דוברי אנגלית לפחות שנתיים.

9 נקודות, אם המועמד סיים קורס אנגלית.

10  נקודות, אם המועמד שולט בשפה ברמה סבירה

12 נקודות , אם המועמד שולט בשפה ברמת שפת אם.

– יכולת להסתגל:

המועמד מקבל ניקוד גם עבור כושר הסתגלות בקנדה:

12 נקודות. עבור קרובי משפחה המתגוררים בקנדה (ילדים, הורים, סבים, אחים/אחיות, דודים ובני דודים)

10 נקודות עבור ניסיון עבודה במחוז מניטובה (לפחות 6 חודשים)
10 נקודות עבור השכלה תיכונית במחוז מניטובה, או הכשרה/לימודים אחרים שנמשכו לפחות שנתיים  5 נקודות. עבור הלימודים במחוז במשך 8-18 חודשים.
5 נקודות אם למועמד יש כוונה להתיישב ולעבוד מחוץ לוויניפג

בנוסף לנקודות שניתנו ע”פ הקריטריונים, קצין ההגירה של תוכנית המחוזית יכול להעניק נקודות נוספות עפ”י הערכה סובייקטיבית, אם ימצא כי המבקש הוא אדם בעל כושר הסתגלות גבוה.

המועמד חייב לצבור 55 נקודות בקטגורייה הכללית. בנוסף לכך, המועמד חייב להחזיק בהון עצמי של 10,000$ קנדי ו- 2000$ קנדי נוספים עבור כל בן משפחה.

התוכנית ההגירה של מחוז מניטובה כוללת מספר מסלולים (Аssessment Streams)

מסלול כלליGeneral Stream

על המועמד לעמוד באחד התנאים הבאים:

  1. נוכחות של קרובי משפחה בקנדה (ילדים, הורים, סבים, אחים / אחיות, דודים ובני דודים)
  2. המועמד חייב להחזיק בשני מכתבי תמיכה (Manitoba Аffidavits of Support (MAS) משני קרובי משפחה רחוקים או חברים קרובים.
  3. ניסיון עבודה של 6 חודשים לפחות במחוז מניטובה.
  4. שנת לימודים אקדמאית אחת לפחות(לא כוללת קורס אנגלית)

מסלול מקצועי MPNP Employer Direct Priority Assessment Stream –

היתרון המרכזי של המסלול מקצועי הוא שהמועמד אשר קיבל הצעת עבודה ממעסיק קנדי, יכול להגיש בקשה לאשרת עבודה זמנית ולהתחיל לעבוד במניטובה, בזמן שבקשת ההגירה ובקשת האשרה לתושב קבע נבדקת ע”י הרשויות.

בתוכנית MPNP לא קיימת רשימת מקצועות מועדפים, אך קיימת רשימת מקצועות אשר דורשים תעודת הסמכה או רישיון מקצועי.

על המועמד להגיש את המסמכים הבאים למשרד המרכזי של MPNP בויניפג (Winnipeg, Manitoba)

  1. הצעת עבודה הכוללת: חתימה פלוס חותמת של המעסיק ופרטיו, פרטים אישיים של המועמד, תפקיד או משרה, וגודל השכר.
  2. העתק של חוזה עבודה.
  3. צילום של אשרת עבודה (Work Permit)

הגירה בתמיכה המשפחה או חברים (קהילה יהודית) Family Support Stream

המועמד חייב להעמוד בתנאים הבאים:

  1. נוכחותם של קרובי משפחה במחוז מניטובה (ילדים, הורים, סבים, אחים / אחיות, דודים ובני דודים) שיכולים לסייע למועמד מבחינה כלכלית בעת הצורך.

המועמד חייב להיות מעל גיל 17, ועליו להציג הוכחה לקשר משפחתי. כמו כן, קרובי המשפחה חייבים להצהיר על רצונם לתמוך במועמד ולמסור לו מכתבי תמיכה ( Manitoba Аffidavits of Support) MAS חתום ע”י נוטריון.

  1. קשר מוכח לקהילה מוכרת במחוז (יהודית)

על המועמד לפנות לקהילה ולבקש את תמיכתה.

הקהילה נדרשת לבדוק את פרטי המועמד ואת הקשר לקהילה, לפי הדרישות שהציבה ולאחר מכן, לחתום על הצהרת תמיכה ( Manitoba Аffidavits of Support) MAS

שיטת הניקוד על פי התוכנית המחוזית של מניטובה MPNP

 

  • טווח הגלים 21-49 : 10 ניקודות
  • השכלה: 20 נקודות (לדוגמא: 14 שנות לימוד =16 נק’ )
  • ניסיון מקצועי/תעסוקתי : 16 נקודות מצטברות (4 נקודות על כל שנת ניסיון בתחום)
  • רמת האנגלית (IELTS): 18 נקודות (הניקוד ניתן באופן שיטתי. לדוגמא: 4 נק’ על רמה שמאפשרת לתקשר במקום העבודה. ; 7 נק’ על רמה שמאפשרת ניהול שיחה ומציאת עבודה. ;  12 נק’ על רמת שפת אם.)
  • שפה שנייה (צרפתית) 1-10 נקודות

 

поделиться:
   Задать вопрос
Если у вас есть какие либо вопросы, Вы можете задать их нам, прямо сдесь:
Оцените Ваши шансы на иммиграцию в Канаду

<div class="close-block"></div>

Хотите получить информационный пакет?

Стоимость 120$ СЕЙЧАС БЕСПЛАТНО!

Акция заканчивается
!
Дни
Часы
Минуты
Секунды

<div class="close-block"></div>