Canada Application Group Corp: Імміграція в Канаду
Мова сайту:
  • Русский
  • Українська
  • עברית
/Програми імміграції/Програма Провінції Альберта

Програма Провінції Альберта

Программа Провинции Альберта

Canada Application Group Corp.

   Запитати

Хочете отримати інформаційний пакет?

Вартість 120$ ЗАРАЗ БЕЗКОШТОВНО!

Акція закінчується
!
Дні
Години
Хвилини
Секунди

<div class="close-block"></div>

Імміграція в Канаду: імміграційна програма провінції Альберта.

Федеральний уряд Канади уклав нову угоду про імміграцію з провінційним урядом Альберта- Alberta Immigrant Nominee Program (AINP). Згідно з даною угодою, провінція Альберта матиме право номінувати більше іммігрантів, які володіють навичками, критично необхідними в провінції, і далі федеральний уряд швидко обслуговує номінованих претендентів.

Імміграційна програма провінції Альберта

Програма імміграції провінції Альберта (Alberta Immigrant Nominee Program – AINP) здійснюється урядом провінції спільно з Міністерством з питань імміграції, біженців та громадянства, і орієнтована на залучення кваліфікованих і напівкваліфікованих іммігрантів для розвитку економіки провінції.

Імміграційна програма провінції Альберта ділитися на три напрямки, кожне з яких, в свою чергу, ділитися на кілька категорій, а саме:

I. Strategic Recruitment Stream

  1. Compulsory and Optional Trades Category

Вимоги в даній категорії включають, але не обмежуються наступними:

  • Ви повинні мати намір і можливість постійно проживати і працювати в провінції Альберта.
  • Ви повинні мати:
  • діючий Alberta Qualification Certificate по “обов’язковій” або “вибірковій” професії або
  • діючий Albetra Apprenticeship and Industry Training Recognized Trade Certificate по “обов’язковій” або “вибірковій” професії;
  • Ви повинні проживати в провінції Альберта під час подачі документів по даній імміграційній програмі і продемонструвати дійсний дозвіл на працевлаштування, виданий Міністерством з питань імміграції, біженців та громадянства, що дає право на роботу в провінції Альберта за професією по якій Ви маєте відповідну сертифікацію (диплом).
  • У період подачі документів, Ви повинні підтвердити факт того, що в даний час Ви працюєте за відповідною професією на роботодавця провінції Альберта, або, що Ви раніше працювали в провінції, як мінімум 6 місяців за останні два роки.
  • Ви повинні підтвердити відповідний рівень знання мови, результатами одного з трьох можливих для складання тестів, термін давності яких не повинен перевищувати двох років на момент подачі документів.

 

  1. Engineering Occupations Category

Вимоги в даній категорії включають, але не обмежуються наступними:

  • На момент подачі заявки, Ви повинні проживати в провінції Альберта.
  • Ви повинні мати намір і можливість постійно проживати в провінції Альберта.
  • Ви повинні надати підтвердження відповідної освіти / підготовки і досвіду роботи в якості інженера, інженера-конструктор або проектанта;
  • Ви повинні працювати в провінції в даний час або мати досвід роботи в провінції за останні два роки, безпосередньо або за контрактом, на роботодавця провінції Альберта.
  • Ваша професія в провінції Альберта зобов’язана бути у списку AINP Strategic Recruitment Stream Engineering Occupations List.
  • Якщо у Вас є відповідна освіта і Ви працюєте за професією згідно NOC 0211,2131,2132,2133,2134, 2141, 2143, 2144 або 2145 Ви повинні надати “Letter of No Objection” від Association of Professional Engineers and Geoscientists of Alberta. (APEGA) або підтвердити, що ви акредитовані APEGA як іноземний володар ліцензії.
  • Якщо Ви працюєте за професією згідно NOC 2231, 2232, 2241 або 2253 Вам не потрібно надавати “Letter of No Objection” від APEGA.

 

  1. PostGraduate Worker Category

Вимоги в даній категорії включають, але не обмежуються наступними:

Кандидат має:

  • Чітко показати, що він може і має намір постійно проживати в провінції Альберта.
  • У період подачі заяви, працювати повний робочий день в провінції Альберта на роботодавця провінції Альберта.
  • Бути випускником одного з державних або приватних навчальних закладів провінції Альберта, затверджених в імміграційній програмі.
  • Тривалість програми навчання повинна становити не менше одного року (тобто мінімум 2 семестри денної форми навчання або бути еквівалентною такому періоду).
  • Мати дійсний дозвіл на працевлаштування для випускників (Post-Graduation Work Permit), виданий Міністерством з питань імміграції, біженців та громадянства.
  • Працювати по професії згідно наступних категорій NOC:
  • NOC 0: Управлінські професії;
  • NOC A: Професії які зазвичай вимагають вищої освіти;
  • NOC B: Професії які зазвичай вимагають освіту колледжа;
  • NOC C: Професії які зазвичай вимагають спеціальну підготовку і \ або середню освіту;
  • Деякі професії з класифікації не підпадають під імміграційну програму провінції Альберта.
  • Якщо Ви працюєте за професією згідно категорії NOC C, Ви повинні надати офіційні результати мовного тесту, термін давності яких не перевищує 2-х років. AINP приймає результати наступних тестів:
  • Canadian English Language Proficiency Index Program (CELPIP) General Test (якщо тест був здан 31 березня 2014 року або раніше), з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 2H
  • Reading: 2H
  • Writing : 2H
  • Speaking: 2H
  • Canadian English Language Proficiency Index Program (CELPIP) General Test (якщо тест був здан 1 квітня 2014 року або після), з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 4
  • Reading: 4
  • Writing : 4
  • Speaking: 4
  • International English Language Testing System (IELTS) General Test, з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 4,5
  • Reading: 3,5
  • Writing : 4
  • Speaking: 4
  • Test d’évaluation de français (TEF), з наступними мінімальними балами::
  • Listening: 145
  • Reading : 121
  • Writing: 181
  • Speaking: 181

Керівники, виконроби і профільні фахівці, що працюють в по обов’язковим і вибірковим професіями (включаючи шеф-кухарів, кухарів і лінійних кухарів) повинні подавати документи в категорії Compulsory and Optional Trades Category.

II. Employer-Driven Stream

  1. Skilled Worker Category

Вимоги до роботодавця

Роботодавець провінції Альберта повинен:

  • Бути офіційно зареєстрованим за законами законодавчої влади провінції або Парламенту Канади та діяти як підприємство, що має встановлені виробничі потужності, завод або комерційне підприємство в провінції Альберта.
  • Надати Кандидату пропозицію працевлаштування, на постійну повну зайнятість по кваліфікованій професії. Кваліфікована професія – це професія, яка підпадає під одну з категорій класифікації NOC:
    • NOC 0: Управлінські професії, які зазвичай вимагають вищої освіти в університеті (ступінь бакалавра, магістра або доктора) або професійну атестацію.
    • NOC A: Професії які зазвичай вимагають вищої освіти;
    • NOC B: Професії які зазвичай вимагають освіту колледжа;
  • Надати кандидату пропозицію працевлаштування, яка:
  • відповідає стандартам зайнятості та заробітної плати провінції Альберта;
  • не суперечить існуючим колективними договорами. AINP не схвалить заявку, якщо існує будь-який трудовий спір, який може прямо або побічно стосуватися роботодавця або кандидата.
  • Надати підтвердження дозволу на залучення іноземного працівника (Labour Market Impact Assessment (LMIA) або LMIA exemption).
  • Якщо Кандидат підпадає під LMIA, роботодавець зобов’язаний підтвердити, що всі умови LMIA (в тому числі рівень заробітної плати) дотримані.
  • Якщо Кандидат звільнений від LMIA, роботодавець зобов’язаний підтвердити, що він пропонує Кандидату заробітну плату та пільги які відповідають стандартам галузі.
  • Чітко показати необхідність посади, а також показати, що роботодавець доклав значних зусиль в пошуку на дану позицію громадянина Канади або жителя Канади, який має дозвіл на постійне проживання, тільки в тому випадку, якщо Кандидат в даний час не працює в провінції Альберта (знаходиться за кордоном).
  • Напрям Employer-Driven Stream не повинен використовуватись в якості заміни Temporary Foreign Worker Program.
  • Відповідати додатковими вимогам, якщо професія Кандидата в категорії:
  • Вихователі дітей молодшого віку і кадри по догляду за дітьми.

Вимоги до Кандидата

Кандидат повинен відповідати наступним вимогам:

  • У заяві, чітко показати, що він може і має намір постійно проживати в провінції Альберта.
  • Мати відповідну освіту, підготовку, досвід роботи і ліцензію / дозвіл відповідно до законів провінції Альберта, необхідну для профессії, і відповідати вимогам імміграційної програми провінції.
  • Надати копію чинного дозволу на працевлаштування, якщо Ви вже працюєте в провінції Альберта.
  • Надати підтвердження правового статусу в країні постійного проживання, тільки в разі якщо в даний час Ви не працюєте в провінції Альберта, а живете закордоном.
  • Відповідати додатковими вимогам, якщо Ваша професія відноситься до категорії “Вихователів дітей молодшого віку і кадрів по догляду за дітьми”.

 

  1. International Graduate Category

Якщо Ви є іноземним випускником, який відповідає більшості нижче зазначених вимог, Ви можливо зможете подати заявку за програмою без роботодавця.

Вимоги по даній категорії включають, але не обмежуються наступними:

Роботодавець провінції Альберта повинен:

  • Бути офіційно зареєстрованим за законами законодавчої влади провінції або Парламенту Канади та діяти як підприємство, що має встановлені виробничі потужності, завод або комерційне підприємство в провінції Альберта.
  • Надати Кандидату пропозицію працевлаштування, на постійну повну зайнятість що:
  • Відноситься до професії, що підпадає під одну з категорій класифікації NOC:
  • NOC 0: Управлінські професії, які зазвичай вимагають вищої освіти в університеті (ступінь бакалавра, магістра або доктора) або професійну атестацію.
  • NOC A: Професії які зазвичай вимагають вищої освіти;
  • NOC B: Професії які зазвичай вимагають освіту колледжа;
  • NOC C: Професії які зазвичай вимагають спеціальну підготовку і \ або середню освіту; Тільки кандидати працюють за професіями категорії NOC C зобов’язані здати тест на знання мови, з оцінками відповідно вимогам.
  • відповідає стандартам зайнятості та заробітної плати провінції Альберта.
  • не суперечить існуючим колективними договорами. AINP не схвалить заявку, якщо існує будь-який трудовий спір, який може прямо або побічно стосуватися роботодавця або кандидата.
  • підтвердити, що він пропонує Кандидату заробітну плату та пільги, які відповідають стандартам галузі.

Кандидат повинен відповідати таким вимогам:

  • У заяві, чітко показати, що він може і має намір постійно проживати в провінції Альберта.
  • Працювати повний робочий день в провінції Альберта на роботодавця який підтримує заявку за програмою, на момент подачі документів.
  • Здійснювати ту ж професію, яка вказана в пропозиції працевлаштування на постійну повну зайнятість від роботодавця.
  • Працювати за професією, яка підпадає під одну з нижчезазначених категорій NOC:
  • NOC 0: Управлінські професії;
  • NOC A: Професії які зазвичай вимагають вищої освіти;
  • NOC B: Професії які зазвичай вимагають освіту колледжа;
  • NOC C: Професії які зазвичай вимагають спеціальну підготовку і \ або середню освіту; Тільки кандидати, що працюють за професіями категорії NOC C зобов’язані здати тест на знання мови, з оцінками відповідно вимогам.
  • Деякі професії з класифікації не підпадають під імміграційну програму провінції Альберта.
  • Бути випускником:
  • одного з приватних або державних навчальних закладів провінції Альберта, затверджених програмою або
  • державного коледжу, технікуму або університету іншої канадської провінції або території.
  • тривалість програми навчання в Канаді мала становити не менше одного року (тобто мінімум 2 семестри денної форми навчання або еквівалентний період).
  • Мати дійсний дозвіл на працевлаштування для випускників (Post-Graduation Work Permit), виданий Міністерством з питань імміграції, біженців та громадянства.
  • Якщо Ви працюєте за професією згідно категорії NOC C, Ви повинні надати офіційні результати мовного тесту, які засвідчують, що Ваші знання відповідають встановленим вимогам. Термін давності результатів не повинен перевищувати 2-х років. AINP приймає результати наступних тестів:
  • Canadian English Language Proficiency Index Program (CELPIP) General Test (якщо тест був здан 31 березня 2014 року або раніше), з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 2H
  • Reading: 2H
  • Writing : 2H
  • Speaking: 2H
  • Canadian English Language Proficiency Index Program (CELPIP) General Test (якщо тест був здан 1 квітня 2014 року або після), з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 4
  • Reading: 4
  • Writing : 4
  • Speaking: 4
  • International English Language Testing System (IELTS) General Test, з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 4,5
  • Reading: 3,5
  • Writing : 4
  • Speaking: 4
  • Test d’évaluation de français (TEF), з наступними мінімальними балами::
  • Listening: 145
  • Reading : 121
  • Writing: 181
  • Speaking: 181

 

  1. SemiSkilled Worker Category

Вимоги до  роботодавця

Роботодавець в провінції Альберта в категорії напівкваліфікованих працівників повинен:

  • Бути офіційно зареєстрованим за законами законодавчої влади провінції або Парламенту Канади та діяти як підприємство, що має встановлені виробничі потужності, завод або комерційне підприємство в провінції Альберта.
  • Працювати в одній з п’яти (5) відповідних галузей даної категорії, вказаних нижче
  • Надати кандидату пропозицію працевлаштування, на постійну повну зайнятість яка:
  • відноситься до однієї з затверджених програмою професії для напівкваліфікованих працівників;
  • відповідає стандартам зайнятості та заробітної плати провінції Альберта;
  • не суперечить існуючим колективними договорами. AINP не схвалить заявку, якщо існує будь-який трудовий спір, який може прямо або побічно стосуватися роботодавця або кандидата.
  • Надати Labour Market Impact Assessment (LMIA) Confirmation на кандидата і відповідати всім умовам LMIA.
  • Надати AINP кандидатуру яка відповідає всім вимогам посади і вимогам AINP.
  • Надати план з викладом підходу щодо розміщення, адаптації та утримання кандидата
    • Заповнити Settlement and Retention Plan
  • Відповідати всім додатковим вимогам залежно від галузі:
  • переробка харчових продуктів і напоїв
  • готельний бізнес і житло
  • виробництво
  • далекомагістральні вантажоперевезення
  • індустрія громадського харчування (пілотний проект)

Кандидат даної категорії повинен відповідати наступним вимогам:

  • Працювати в провінції Альберта з дозволом на працевлаштування за затвердженою AINP професією для напівкваліфікованих робітників (див. список вище)
  • Надати підтвердження закінчення середньої освіти.
  • Середня освіта кандидатів на посади в індустрії громадського харчування (пілотний проект) має відповідати стандартам провінції Альберта.
  • Надати результати одного з мовних тестів, що підтверджує, що Ваші знання мови відповідають мінімальним вимогам. Термін давності результатів не повинен перевищувати 2-х років. AINP приймає результати наступних тестів:
  • Canadian English Language Proficiency Index Program (CELPIP) General Test (якщо тест був здан 31 березня 2014 року або раніше), з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 2H
  • Reading: 2H
  • Writing : 2H
  • Speaking: 2H
  • Canadian English Language Proficiency Index Program (CELPIP) General Test (якщо тест був здан 1 квітня 2014 року або після), з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 4
  • Reading: 4
  • Writing : 4
  • Speaking: 4
  • International English Language Testing System (IELTS) General Test, з наступними мінімальними балами:
  • Listening: 4,5
  • Reading: 3,5
  • Writing : 4
  • Speaking: 4
  • Test d’évaluation de français (TEF), з наступними мінімальними балами::
  • Listening: 145
  • Reading : 121
  • Writing: 181
  • Speaking: 181
  • Відповідати додатковими вимогам в залежності від галузі:
  • переробка харчових продуктів і напоїв
  • готельний бізнес і житло
  • виробництво
  • далекомагістральні вантажоперевезення
  • індустрія громадського харчування (пілотний проект)

 

III. Self-Employed Farmer Stream

Ви можете подавати документи по даному напрямку, якщо ви маєте кошти на придбання та заснування ферми в провінції Альберта, а також маєте досвід управління фермерським господарством.

Вимоги

  • Ви повинні підтвердити наявність навичок і знань управління фермерським господарством, за допомогою:
  • Фінансової документації Вашого існуючого сільськогосподарського підприємства;
  • Документованого підтвердження Вашої освіти, підготовки і досвіду роботи;
  • Бізнес плану фермерського підприємства, яке Ви збираєтеся заснувати в провінції Альберта.
  • Підтвердженням того, що канадська фінансово-кредитна установа готова фінансувати запропоноване Вами підприємство.
  • Ви повинні мати достатні фінансові кошти для розвитку життєздатної сільськогосподарської діяльності.
  • Ви повинні мати можливість інвестувати мінімум CDN $ 500,000 власного капіталу, в бізнес по виробництву первинної сільськогосподарської продукції в провінції Альберта.
  • Ви повинні надати документи, які демонструють, що Ви маєте чистий власний капітал у розмірі CDN $ 500,000 або підтвердження того, що у вас є доступ до аналогічної суми коштів з інших джерел.
  • Сума в CDN $ 500,000 – це мінімальна сума. Вам може знадобитися підтвердити факт того, що у вас є можливість інвестувати більше, ніж зазначений мінімум.
  • Ви повинні інвестувати в бізнес з виробництва первинної сільськогосподарської продукції в провінції Альберта.
  • Вам необхідно буде документувати свої інвестиційні наміри в представленному бізнес-плані.
  • Пріоритет віддається заявкам, які представляють найкращу можливість для зростання агропродовольчої галузі провінції Альберта.

Відповідність перерахованим вище вимогам не гарантує номінацію або надання дозволу на постійне місце проживання.

  Напрямки і категорій AINP залежать від обсягів заявок і потреб ринку праці. AINP залишає за собою право зупинити прийняття заявок по кожному з напрямків або категорії в будь-який час без попереднього повідомлення.

Banff In The Summer, Alberta, Canada

Опубліковане 14.03.17

поділитися:
   Запитати
Якщо у вас є якісь питання, Ви можете задати їх нам, прямо тут:
Оцініть Ваші шанси на імміграцію в Канаду

<div class="close-block"></div>

Хочете отримати інформаційний пакет?

Вартість 120$ ЗАРАЗ БЕЗКОШТОВНО!

Акція закінчується
!
Дні
Години
Хвилини
Секунди

<div class="close-block"></div>