Canada Application Group Corp: Імміграція в Канаду
Мова сайту:
  • Русский
  • Українська
  • עברית
/Перші кроки в Канаді/Громадянство Канади

Громадянство Канади

Гражданство Канады

Canada Application Group Corp.

   Запитати

Хочете отримати інформаційний пакет?

Вартість 120$ ЗАРАЗ БЕЗКОШТОВНО!

Акція закінчується
!
Дні
Години
Хвилини
Секунди

<div class="close-block"></div>

Особливості проживання в Канаді

Після того, як винесено позитивне рішення за заявою на імміграцію в Канаду і ви отримали імміграційну візу, то вам потрібно в’їхати на територію країни до закінчення терміну дії візи. Прибувши до Канади, ви стаєте постійним резидентом, зберігаючи при цьому громадянство своєї країни. Ви не стаєте громадянином Канади і ви повинні будете використовувати, в тому числі і під час поїздок, паспорт, виданий в країні вашого походження. Після прибуття в Канаду ви, будучи постійним резидентом, повинні подати заяву на видачу Карти постійного резидента (Permanent Residence Card, PRC), яка дозволить вам без перешкод переміщатися в межах або за межами країни. Перший крок до канадського громадянства – отримання статусу постійного резидента. Тим не менш, людина може все життя прожити в Канаді, будучи постійним резидентом, і не подавати заяву на отримання громадянства.

Канадське громадянство не надається автоматично!
Прибувши до Канади по імміграційній візі, необхідно подати заяву на видачу Карти постійного резидента (Permanent Residence Card, PRC). Ця заява подається в пункті прибуття в Канаду і прямує в Центр розгляду заяв на видачу Карти постійного резидента у м. Сідней, Нова Шотландія (Case Processing Centre, Sydney). Зазвичай заява розглядається протягом трьох місяців. Готова Карта відправляється в найближчий від місця вашого проживання Канадський імміграційний центр, де ви повинні будете забрати її особисто.

Збереження статусу постійного резидента
Як постійному резиденту Канади, вам необхідно для збереження вашого статусу виконувати певні вимоги, що ставляться до проживання в Канаді. Для цього ви повинні як мінімум по два роки з кожних п’яти фізично знаходитися в Канаді. Ваше перебування поза межами Канади може бути зараховано як відповідне вимогам у випадку, якщо ви перебуваєте за межами Канади з наступних причин:

1) Ви супроводжуєте вашого чоловіка / дружину або цивільного чоловіка / дружину, що є  громадянином/кою Канади;
2) Ви супроводжуєте вашого батька, який є громадянином Канади;
3) Ви працюєте на повну ставку в канадській компанії, в федеральній або провінційній державній установі Канади;
4) Ви супроводжуєте Вашого чоловіка / дружину або цивільного чоловіка / дружину, що є постійним резидентом Канади і знаходиться за межами Канади у зв’язку з роботою на повну ставку в канадській компанії, в федеральній або провінційній державній установі Канади;
5) Ви – дитина, що перебуває разом зі своїм батьком, що є постійним резидентом Канади і працюючим на повну ставку в канадській компанії, в федеральній або провінційній державній установі Канади.
Будучи постійним резидентом Канади і перебуваючи за її межами, для повернення Вам необхідно буде звернутися за “Документом, що полегшує в’їзд до Канади” (Permanent Resident Abroad), у разі відсутності у вас діючої Карти постійного резидента (Permanent Residence Card, PRC). При розгляді Вашої заяви на отримання “Документа, що полегшує в’їзд до Канади”( Permanent Resident Abroad), буде прийнято рішення про ваш статус для того, щоб визначити, чи відповідаєте ви вимогам, що пред’являються до проживання в Канаді, і чи є у вас можливість їм відповідати.

Громадянство
Будучи постійним резидентом, ви маєте право в’їжджати і жити на території Канади. Ви також володієте більшістю прав громадян Канади відповідно до Канадської Хартії Прав і Свобод. Однак ви не зможете балотуватися на політичні посади і брати участь у виборах до тих пір, поки не отримаєте канадське громадянство. Постійний резидент Канади залишається громадянином іншої держави, скільки б він не прожив у Канаді, поки не подасть відповідну заяву і не отримає канадське громадянство. Канада визнає подвійне громадянство і громадянство декількох країн одночасно, тому вам не доведеться відмовлятися від вашого громадянства, крім випадків, коли закони країни вашого походження не дозволяють громадянам мати більше одного громадянства.

Щоб отримати громадянство Канади необхідно:
– мати статус ПМЖ (permanent resident);
– необхідно прожити в Канаді не менше 3-х років;
– необхідно продемонструвати гарне знання англійської мови, звичаїв і законів Канади;
– необхідно бути старше 18 років;
– необхідно особисто пройти Церемонію отримання громадянства Канади (Прийняти Присягу).

Дорослі старше 55-ти років не зобов’язані демонструвати свої знання англійської мови, але це вітається.
Неповнолітні (молодше 18 років) також мають право на отримання громадянства Канади, але їм не потрібно безперервно проживати на території Канади протягом 3-х років або демонструвати знання англійської мови. Заява подається від імені батьків.

Оцініть Ваші шанси на імміграцію в Канаду

<div class="close-block"></div>

Хочете отримати інформаційний пакет?

Вартість 120$ ЗАРАЗ БЕЗКОШТОВНО!

Акція закінчується
!
Дні
Години
Хвилини
Секунди

<div class="close-block"></div>